Sounddesign

DESIGN:

Geluid is onze specialiteit en het ontwerpen van een geluidsbeeld kan een ware ontdekkingstocht zijn. Wat je dacht dat zou gaan werken doet het niet en vanuit een onverwachte hoek komt dan ineens iets wat precies doet wat je wilt. Waarom het werkt, geen idee, maar het past. Daarom worden we ook graag zo vroeg mogelijk betrokken bij een productie. Dat geeft tijd om na te denken, te praten, te proberen en op zoek te gaan naar het passende geluid.

Die denk/experimenteer tijd is moeilijk te plannen en te budgetteren, maar bij elk project en elk budget lukt het ons altijd om daar goede afspraken over maken. Denken doen we ook als we op de fiets naar huis rijden, experimenteren kan ook in onze wat eenvoudigere tweede studioruimte. Bedenk ook dat het uiteindelijk een hoop tijdwinst kan opleveren tijdens de mix en dat scheelt… Bel ons voor een verhelderend gesprek.

Voor mooi geluid kunnen we zoeken in onze grote geluidsbibliotheek, maar we gaan ook graag op pad om bijzonder geluid te vinden en op te nemen. Voor meer abstracte geluidsbeelden gebruiken we electronica en software om geluiden te maken die op een heel ander niveau de emotie van het beeld ondersteunen, of juist tegenspreken, begeleiden, verrijken, verstillen… En heel soms doen we bijna niets…

 

 

 

In de foley/ADR/voice-over opname ruimte kan ontbrekend geluid snel nagemaakt worden, scenes kunnen er nagesynchroniseerd worden en er kan commentaar worden opgenomen. Wat dat laatste betreft; onze ruimte klinkt goed, we gebruiken hoogwaardige microfoons en voorversterkers, maar 90% van het eindresultaat zit in de stem zelf. Indien gewenst adviseren we graag met een stemvoorstel.